Snoubordová špička sa dnes stretla na podujatí Skoč sy 2010

06.02.2010 Poprad

Štrbské Pleso 6. februára (TASR) - Snoubordová špička z celého Slovenska, ako aj viacerí zahraniční pretekári sa dnes na Štrbskom plese zúčastnili na akcii s názvom Skoč sy 2010.
Peňažnú výhru v hodnote 2000 eur si spomedzi 20 jazdcov podelili šiesti najlepší.
Svoje sily si počas slnečného dňa zmerali Slováci, Česi a Poliaci. Preteky sa odjazdili v disciplíne Big Air na snehovom skoku s dĺžkou plošiny 13 metrov. Do desaťčlenného finále sa dostali aj štyria jazdci zo Slovenska, a to Matej Matys, Rado Dubový, Martin Blaško a Dušan Bízik. Víťazom sa nakoniec stal Tomek Wolak z Poľskej republiky, ktorý získal peňažnú výhru v hodnote 600 eur. Matej Matys obsadil druhú priečku a na treťom mieste skončil Martin Novák z Českej republiky. V kategórii boardlife best trick bol ocenený Jakub Skrzyphowsky z Poľskej republiky, za skoky s názvom double frontflip.
Pretekári počas jednotlivých jázd zvyšovali náročnosť svojich trikov. Rozhodcovská komisia zložená z troch odborníkov ich následne hodnotila na základe čistoty ich prevedenia. Dôležitá bola aj dĺžka či výška jednotlivých skokov či počet rotácií. Medzi viacerými mužmi bojovala o dobré umiestnenie aj Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša.
 

Vyberte región